Surfers Paradise
Efter en överhettad natt sitter vi nu på Starbucks i Surfers Paradise och utnyttjar wi-fi. Vår buss går mot Byron Bay om ca tre timmar så vi inväntar den. Det finns såååå mycket fina kläder här men man kan inte köpa något för att 1. Ingen plats i väskan 2. För dyrt 3. För varmt för kläder. Vi ska sitta här ett tag för att boka lite saker och sedan leta upp någonstans att äta, för att sedan ta bussen. Blir en bussfärd på tre timmar sedan är vi i Byron Bay i fem nätter. Ha d

Från Noosa till Surfers Paradise
Nu är vi i Surfers Paradise. Noosa var jättelugnt, mest pensionärer och hundar. Vi vandrade i national parken i tre timmar (nästan alla bilder är från nationalparken), och såg bland annat sköldpaddor i vattnet! Mötte ett jättegulligt australienskt gammalt par också, som tydligen hade varit i Sverige och åkt längst Göta kanal. Annars chillade vi mest på stranden där och hängde med vår grek/tyska vän Kate, som vi mötte på Fraser Island. Sen var det storm så vi stannade inne, vaknade mitt i natten av superhård vind, åska, blixtrar och regn, men annars lugnt. 

Nu är vi i Surfers Paradise vilket inte riktigt är vårt favoritställe. Det känns som om de är några år efter i utvecklingen här (sorry alla locals). Vi har ganska ofta wi-fi men det är så otroligt dåligt att det inte ens går att lägga upp ett blogginlägg. Nu sitter vi i centrala Surfers Paradise där vi har hittat ett jättebra wi-fi. Imorgon drar vi mot Byron Bay, som alla säger är en av höjdpunkterna på östkusten. Alla älskar det, så hoppas att vi också gör det! 

Fraser Island
Under de senaste tre dagarna har vi varit på Fraser Island. Vi har bott i tält och åkt jeep överallt. I vår bil satt vi 8 stycken mitt emot varandra som det syns på bilden, vilket var mysigt men väldigt (!) skumpigt. Vi som satt längst bak fick ta största smällen. Ibland lyfte man från sätet för att det skumpade så mycket. 

Vi åkte runt till flera olika sjöar och liknande. Första dagen åkte vi först till regnskogen (enda stället i världen där det växer regnskog på sand) och det spöregnade (how convenient). Sen åkte vi vidare till en sjö som heter Lake McKenzie vilket är en sjö enbart gjord på regnvatten, så det finns inga fiskar eller liknande där. Den var väldigt stor och superfin! Vattnet var jätteklart och superblått. 

Nästa dag drog vi till ett ställe som heter Eli Creek vilket var ett av mina favoritställen av de vi åkte till. Det är en liten flod typ. Först går man bredvid den på en boardwalk så man kommer till början av den, och sen går man i. Vattnet är jättekallt (kanske ca svensk sommar havsvatten-kallt), så det var ganska svalkande att gå i. Sen lägger man sig bara i vattnet och flyter med. Jättefint och mysigt! Tyvärr har jag inga bilder därifrån eftersom det spöregnade och jag inte kunde ha kameran med mig i vattnet (hade inte med mitt vattenskydd). 

Efter det drog vi till ett ställe som heter Indian Head vilket är den mest östliga platsen på ön. Där gick vi upp på ett berg och tog massa foton (bland annat några av de ovanför). Det var jättefin utsikt där. 

Svetten rann så sjukt mycket när vi gick upp och ner så vi stack till en lagoon efter Indian Head. Det var en liten sjö (saltvatten) på stranden precis bredvid havet. Det syns lite på bilden där Emma tittar ut över vattnet på vänster sida. Det var det skönaste badet jag tagit på länge. Efter den svettiga promenaden behövdes det. Hela vår grupp (ca 30 pers) satt vi vattnet och kollade på en kille som höll på att klättra upp mot Indian Head (vilket verkade ganska farligt) och han fick sig en varm applåd av oss när han nådde toppen. 

Efter det sköna doppet så åkte vi till ett ställe som heter Champagne Pools. Det ligger precis bredvid havet med bara några klippor emellan. Det är små pölar (eller vad man nu ska kalla det, små sjöar?) som bildas när vattnet från vågorna slår i klipporna, så det slås över och bildar dessa små pooler. Det var inte så mycket vatten i dem när vi var där så det var inte så jättespeciellt, men det var coolt att se när vattnet slogs emot klipporna.

Nästa dag blev det att åka till Lake Wabby vilket var våran sista destination. Man var tvungen att gå ca 30-45 min för att komma dit, vilket var väldigt jobbigt. Det var varmt, och man gick genom sand hela tiden. När man närmade sig sjön så gick man nästan som genom en öken. Sjön låg långt ner så man fick gå rakt ner i sand för att komma dit. Förstå då hur jobbigt det var att gå upp därifrån... Man fick pausa flera gånger på vägen upp. Sjön var jättemysig och det fanns små fiskar som åt död hud i, så stod man bara med fötterna i så kom de och åt på en. 

Nu efter tre dagar har jag ca 50 myggbett (no joke, ca 15 på baksidan av mitt vänstra lår), fläckig solbränna (även om man smörjde in sig tre gånger innan) och sand överallt. Kommer förmodligen ta ett bra tag att få bort all sand från alla grejer. Menmen, det är smällar man får ta! 

Allt som allt, tre-dagars trippen till Fraser Island var väldigt rolig och så värd, så har du chansen, ta den!

Hejdå Brisbane
Nu lämnar vi Brisbane och åker vidare till Fraser Island, vilket är världens största sandö. Där kommer vi åka 4WD (4 wheel drive) jeep, men tyvärr får vi inte köra då vi inte är 21. Vi kommer vara där i 3 dagar och 2 nätter. 

Brisbane är en jättefin stad, det finns så mycket olika saker och ställen och hus och växter och allt!! Verkligen jättefint. Dock har detta tre dagar räckt och nu är det dags att rulla vidare i en 5h buss. 


Koala Sanctuary


Idag har vi varit på Koala Sanctuary som ligger lite utanför Brisbane. Vi har hållit i koalor, matat kängurur och snackat med en papegoja. Sett många australienska djur alltså. Jag var totalt överlycklig att koalan inte kissade på mig när jag höll den. Det var typ det enda jag tänkte på när jag höll den. Jättestela bilder blev det men vad gör det. Tyckte så himla synd om djuren samtidigt också..

Brisbane


Ligger på stranden i Brisbane och chillar. Åt jättegod frukost imorse! Fåglarna tjuter (inte kvittrar) och Emma ligger bredvid mig och snarkar. Ska hälla vatten i hennes öra nu. Önska mig lycka till.

Dubai International


På flygplatsen i Dubai beställde Emma en kaffe och fick detta!! Först var jag sjukt imponerad men sen insåg jag att det bara var en mall. Men det var fint ändå.

På ArlandaNu inväntar vi flyg nummer två på flygplats nummer två! Nu blir det Stockholm - Dubai, sedan Dubai - Brisbane. Vi får se hur sista resan blir då jag tydligen inte fått en sittplats men Emma har fått det? Aja, är incheckad hela vägen i alla fall så vi får se. Annars löser det sig.

Från vinter till sommarLite vinterbilder såhär innan man lämnar vinterlandet för sommar. Jag som svettas vid 10+ grader lär ju få svettproblem så fort vi kommer in i Australien. Tydligen är det ju ca 30-40 grader där nu. Vi får väl se hur det går..

Hur packar man för tre månader?


Hur i hela friden packar man för tre månader? Jag vill ju helst ha med typ allt jag äger. Känner just nu att jag ändå har lyckats ganska bra med det där att packa "lätt". Vi får väl se hur det ser ut när allt ska ner i väskan sen och när jag har hittat ännu mer saker jag vill ha med mig. Jag försöker i alla fall...

6. Dagar. Kvar.6 dagar kvar tills jag lämnar landet igen. Wow. Kommer bli största resan någonsin. Först Australien, sedan Nya Zeeland och sedan Thailand. Är så sjukt taggad, förväntansfull, förvirrad, exhalterad, nervös, lycklig, allt!!!! Kommer förhoppningsvis hålla bloggen aktiv under resan med både bild och film (om jag hinner klippa film dvs). Packar i huvudet varje dag men hinner aldrig packa hemma för antingen jobbar jag eller sover. Det blir väl till att sova nu också, och fortsätta packa ännu mer. Puss

RSS 2.0