Första dagen i Sydney

Ord som sammanfattar dagen: obekvämt, blött, trevligt, turistigt, asiater, förvirrande, thaimat, ännu mer turistigt, färja, asiater, udda musiktalanger, partybåt, krock.
 
Vi började med att ta nattbussen från Byron Bay till Sydney. Ca 13 timmar senare var vi framme efter en oerhört obekväm åktur. Vi gick över gatan och bam där var vårt hostel. Eftersom vi kom fram såpass tidigt (ca 8) så kunde vi inte checka in än. Vi dumpade väskorna och tänkte dra till ett fik för att äta frukost. Vi ställer oss i receptionen och fy satan vad det spöregnade utanför. Efter lite om och men trotsade vi regnet och letade upp ett fik där vi åt äggröra och bacon. Liten blöt väg dit men allt löser sig med regnjacka och flip-flops. 
 
Vi drog sedan tillbaka till hostellet och fick då äntligen checka in. Det verkar supertrevligt där så vi lär nog trivas de tre nätter som vi ska spendera där. Bor bland annat med en tjej från Illinois som åkt hit bara för att spela musik på gatan? Sjukt skön. 
 
Trots att vi knappt fått någon sömn bestämde vi oss direkt för att utforska staden. Vi blev väldigt förvirrade till en början och undrade om vi verkligen hamnat i Sydney eller någonstans i Asien? Det är asiater överallt. Efter att förvirringen lagt sig gick vi mot shoppinggatorna och blev varsin klänning rikare. Vi fortsatte att vandra och några asiatiska ställen senare hittade vi en mysig thairestaurang där vi åt. 
 
Proppmätta och nöjda gled vi gratis in på en lokalbuss för att röra oss mot Sydneys kända arkitektur. Lite vandring i Circular Quay och massvis med bilder av oss, Harbour Bridge samt Operahuset blev det. Sedan tog vi färjan från Circular Quay till Manly Beach och spenderade resten av dagen där. Väldigt mysigt litet ställe, värt att åka till!
 
Överallt på huvudgatan i Manly stod det olika människor som spelade olika instrument samt sjöng och dansade. En kille var otroligt duktig på gitarr och man kunde nästan lyssna på honom i timmar utan att bli uttråkad. Det fanns även killen som stod bredvid sin högtalare och dansade så dåligt han kunde. Det mest spännande var killen som hade satt på sig ca 20 tutor i olika toner, och sedan spelade melodier på det? Förstå vilket jävla partytrick man har där! Han hade bland annat klämt in varsin tuta i knävecken så han vek bara benen för att spela en viss ton. Dock var snubben i sig ganska tråkig men hela grejen var väldigt spännande. Mycket olika udda musiktalanger där.
 
Vi tog sedan färjan tillbaka när solen precis lämnat horisonten och fick väldigt fina färger på himlen, men det var inte bara himlen som fick fina färger utan även operahuset och bron var upplysta. Mötte en partybåt på vägen som bara spelade 80-tals musik så vi ville väldigt gärna åka med den, men ack nej.
 
På vägen hem från vår lilla dagstur skulle vi gå över vägen. Dock hann vi inte det utan en asiat bestämde sig för att köra rakt in i trafikstolpen som står mitt i vägen?? En jävla smäll var det, men han bara backade bak och gled iväg med en trafik bil. Så kan det gå.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0