Hot Water Beach och Cathedral Cove


Stoppet efter Auckland blev Hot Water Beach. Namnet kommer från stranden, där det finns varmt vatten (logic). Man gräver själv i sanden och bildar en liten pool. Vattnet som kommer upp från sanden är då varmt, väldigt häftigt! Vissa små pooler var kallare än andra och vissa kokade (på riktigt, kokade). Vattnet bubblade på vissa delar. Man måste gå dit när det är vattnet är lågt, för när det stiger så är hela stranden täckt av vatten. Alltså, gå dit på rätt tidpunkt. 

Vid Hot Water Beach finns även en grotta som heter Cathedral Cove. Här är det många som gifter sig (det var folk som gjorde det när vi var där också) bland annat. Vi hade bokat in oss på en kajaktur så vi kajakade dit. Vattnet var helt klarblått och solen strålade. Vi var riktigt duktiga i vår kajak, höll ett bra tempo. Blev lite stopp då och då för att vila armarna som ibland höll på att ramla av men vi lyckades till slut med våra armar i behåll. Väldigt rolig tur på ca 3 timmar!

Efter vår kajaktur gick vi till Hot Water Beach. De flesta hyr en spade för 5 dollar men vi tyckte att det var onödiga pengar, eftersom de flesta pooler redan var uppgrävda. Så vi gick dit och kände oss fram i de redan befintliga små poolerna. Här satt vi under solnedgången och medan tidvattnet steg. Vi fick se poolerna spolas bort och förvånade människor som blev träffade av havets vågor i sina små pooler. Tyvärr var solen på "andra sidan" så vi såg inte solen, men fick väldigt fina färger i himlen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0