Fraser Island
Under de senaste tre dagarna har vi varit på Fraser Island. Vi har bott i tält och åkt jeep överallt. I vår bil satt vi 8 stycken mitt emot varandra som det syns på bilden, vilket var mysigt men väldigt (!) skumpigt. Vi som satt längst bak fick ta största smällen. Ibland lyfte man från sätet för att det skumpade så mycket. 

Vi åkte runt till flera olika sjöar och liknande. Första dagen åkte vi först till regnskogen (enda stället i världen där det växer regnskog på sand) och det spöregnade (how convenient). Sen åkte vi vidare till en sjö som heter Lake McKenzie vilket är en sjö enbart gjord på regnvatten, så det finns inga fiskar eller liknande där. Den var väldigt stor och superfin! Vattnet var jätteklart och superblått. 

Nästa dag drog vi till ett ställe som heter Eli Creek vilket var ett av mina favoritställen av de vi åkte till. Det är en liten flod typ. Först går man bredvid den på en boardwalk så man kommer till början av den, och sen går man i. Vattnet är jättekallt (kanske ca svensk sommar havsvatten-kallt), så det var ganska svalkande att gå i. Sen lägger man sig bara i vattnet och flyter med. Jättefint och mysigt! Tyvärr har jag inga bilder därifrån eftersom det spöregnade och jag inte kunde ha kameran med mig i vattnet (hade inte med mitt vattenskydd). 

Efter det drog vi till ett ställe som heter Indian Head vilket är den mest östliga platsen på ön. Där gick vi upp på ett berg och tog massa foton (bland annat några av de ovanför). Det var jättefin utsikt där. 

Svetten rann så sjukt mycket när vi gick upp och ner så vi stack till en lagoon efter Indian Head. Det var en liten sjö (saltvatten) på stranden precis bredvid havet. Det syns lite på bilden där Emma tittar ut över vattnet på vänster sida. Det var det skönaste badet jag tagit på länge. Efter den svettiga promenaden behövdes det. Hela vår grupp (ca 30 pers) satt vi vattnet och kollade på en kille som höll på att klättra upp mot Indian Head (vilket verkade ganska farligt) och han fick sig en varm applåd av oss när han nådde toppen. 

Efter det sköna doppet så åkte vi till ett ställe som heter Champagne Pools. Det ligger precis bredvid havet med bara några klippor emellan. Det är små pölar (eller vad man nu ska kalla det, små sjöar?) som bildas när vattnet från vågorna slår i klipporna, så det slås över och bildar dessa små pooler. Det var inte så mycket vatten i dem när vi var där så det var inte så jättespeciellt, men det var coolt att se när vattnet slogs emot klipporna.

Nästa dag blev det att åka till Lake Wabby vilket var våran sista destination. Man var tvungen att gå ca 30-45 min för att komma dit, vilket var väldigt jobbigt. Det var varmt, och man gick genom sand hela tiden. När man närmade sig sjön så gick man nästan som genom en öken. Sjön låg långt ner så man fick gå rakt ner i sand för att komma dit. Förstå då hur jobbigt det var att gå upp därifrån... Man fick pausa flera gånger på vägen upp. Sjön var jättemysig och det fanns små fiskar som åt död hud i, så stod man bara med fötterna i så kom de och åt på en. 

Nu efter tre dagar har jag ca 50 myggbett (no joke, ca 15 på baksidan av mitt vänstra lår), fläckig solbränna (även om man smörjde in sig tre gånger innan) och sand överallt. Kommer förmodligen ta ett bra tag att få bort all sand från alla grejer. Menmen, det är smällar man får ta! 

Allt som allt, tre-dagars trippen till Fraser Island var väldigt rolig och så värd, så har du chansen, ta den!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0