Andra dagen i Nya Zeeland


Andra dagen i Nya Zeeland blev det en pick-up vid 7 på morgonen. Det var vår första dag på kiwibussarna och vi var så glada att ha fått trevlig chaufför. I Australien hade vi världens skitigaste elakaste chaufför tre (!) gånger. Riktigt otrevlig. Nu hade vi en trevlig kvinna som heter Fly.

Bussen rullar nu först upp mot Bay of Islands, vilket är vårt första stopp. Vi bor i Paihia (tror jag det stavas?) som ligger precis vid havet. Imorgon ska vi åka till den mest nordliga delen av landet vilket är delvis Cape Reinga dit vi ska. Dagen efter har vi inbokat att åka båt ut till delfiner (!!!!) och simma lite. 

Idag, under första dagen här uppe, har vi inte gjort så mycket. Vi kom fram vid 12, så vi köpte mat, och gick lite på stan. Sen gick vi till stranden och hängde där tills det började regna. Då gick vi tillbaka till hostellet och däckade i sängarna efter ännu en natt utan sömn. 

Senare var det BBQ till middag. Det blev stek, potatis, korv, coleslaw och sallad. Riktigt gott och man fick mycket vilket vi tycker om!! Vi satt sedan med några riktigt sköna personer, och nästan alla var engelsktalande förutom en tysk och en schweizisk. 

I vårt rum bor det några riktigt halvosköna britter. De är bara sociala med andra britter samt skämtar hela tiden. När vi kom tillbaka till vårt rum efter BBQn (8-bädds) så satt det ca 8 britter på golvet och drack, och de sa att de skulle "turn this place into a night club" och sedan sa de att de skulle ha en orgie??? Emma och jag stack då till stranden med de andra sköna människorna istället.

Det var riktigt stjärnklart och fint vid stranden. Vi hängde där ett bra dag och bara snackade. Schweizaren spelade tydligen även han innebandy och även i högsta ligan i Schweiz! Dock bara tredje målvakt men det var ändå spännande att möta någon som ens visste vad innebandy var. 

När vi sedan kom tillbaka hade britterna som tur var gått därifrån. Vi hade annars snackat ihop oss med de andra som vi var på stranden med att sova i deras rum istället (bästa bröder var de, alla bodde i samma rum). Nu ska jag sova och invänta en dag ute på öarna. Massa pussar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0