Andra dagen i Sydney


Andra dagen i Sydney spenderades med att svettas på en kustpromenad. Vi tog den kända promenaden frän Bondi Beach till Coogee Beach. Promenaden ska väl ta ca 1-2 timmar men för oss tog den ca 3-4 då vi stannar var 5e meter för att fota. Vi gick till strandpromenaden med vår tyska rumskompis Franzie.

Det var väldigt fint, vattnet var superblått och det var jättestora vågor. Solen gassade på men det positiva med denna dagen är att vi inte brände oss.

Efter ca en timme av fotande, posande och filmande hamnade vi vid en mindre strand. Då såg vi världens längsta trappa (inte världens längsta bokstavligt men det kändes så efter promenaden) så vi försökte hitta en annan väg runt. Det fanns massa stenar bredvid trappan så vi tänkte varför inte ta vägen utan trappor utan på sten istället? Klättra lite över sten osv, kan ju bli riktigt spännande. 

Vi började vandra längs stenarna och efter vad som kändes som en evighet kom vi fram gill några riktigt svåra partier. Hade vi varit med osmidiga så hade vi nog åkt på allvarliga skador (mamma, pappa, Lars, Annelie, om ni läser detta, allt är lugnt. Vi mår bra. Inga problem). Det blev klättring upp och ner, åt alla sidor som fanns. Efter en trasig flip-flop senare (klart vi hade flip-flops, vad har man annars?) så överlevde vi vår svåra vandring som säkert hade tagit oss 1/4 så mycket tid om vi hade tagit trapporna istället. Negativa: läskigt, lite farligt. Positiva: vi slapp trappor, spännande, äventyrligt, ny erfarenhet. 

När man kollade på alla stenar på förhand så såg det inte alls långt ut och vägen såg lätt ut. Det fick vi ångra senare men what to do. Allt löste sig till slut så det var inga problem. No worries som man skulle säga här.

När vi sedan ÄNTLIGEN kom fram så var väl tanken egentligen att bada på stranden (få bort all svett som kommit ut, vilket var mycket!!), men istället så var vi så trötta så vi tog lunch och sedan bussen tillbaka. Sedan däckade vi till på rummet, tog en powernap.

Senare på kvällen hade vi snackat med ett danskt par som vi bodde med. Vi tänkte dra till baren som ligger precis bredvid vårt hostel, men det var seriöst Max 20 personer där, så vi gick därifrån. De danska paret mötte då upp några danska vänner och vi bestämde oss för att leta upp en karaokebar. 
Eftersom allt i Sydney i princip är asiatiskt (?) så hittade vi något som hette Ding Dong Dang Karaoke. Vi kom dit, 9 pers, och förväntade oss en karaokebar. Istället så var det ingen bar, utan man hyrde ett rum i en timme för 70 dollar, som man sjöng i. Ingen publik, ingenting. Så vi sket i det. Efter letade efter en ny karaokebar så blev det inget så vi gick och la oss istället. 

Heads up: De flesta inlägg kommer några dagar sent då internet inte alltid är vår bästa vän. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0