Bay of Islands
Under de första dagarna i Nya Zeeland har vi varit på det nordligaste stället vilket är Bay of Islands. Första heldagen drog vi till ett ställe som heter Cape Reinga vilket är den nordligaste punkten i hela landet. Vi åkte busstur hela dagen med många andra.

Började med ett stopp vid ett café så vi kunde köpa med oss lunch. Bussen vi åkte i höll nästan på att ramla isär så dålig som den var. Den var tydligen svensk också. Chauffören kunde inte prata i mikrofonen för den var halvtrasig så man hörde knappt och saker skakade osv. Spännande busstur.

Vi fortsatte från caféet vidare i bussen i ca 2 timmar. Vi kom sedan fram till den nordligaste stranden i hela Nya Zeeland. Det var jättefint och vattnet är så himla blått. Man tror inte att det ska vara så blått som det är. Det är väldigt strömt vatten så chauffören tipsade att man inte ska gå i vattnet längre än till midjan. Vi vandrade bara på stranden och längs floden som ledde ut till havet. Superfint verkligen. 

Cape Reinga blev nästa stopp och här stannade vi i ca en timme. Solen gassade på och svetten rann. Här gick vi ut till en fyr och det var jättefin utsikt överallt. Blev många bilder på blått vatten och blå himmel. 

Från Cape Reinga åkte vi till 90 mile beach, vilket, som man hör på namnet, är en 90 mile lång strand som man kör på. Vi stannade i ca en halvtimme tillsammans med en annan buss som var fylld med pensionärer. Vi ställde oss på stranden och kände lite på vattnet. Vågorna var väldigt höga så även här var det inte direkt något "gå ut och simma". Efter ett tag kom helt plötsligt en väldigt stor våg och den attackerade alla som stod på stranden i princip. När vågen hade "slagits ihop" så gled den upp mot stranden kanske i knähöjd. Den hade så mycket kraft att den drog med en pensionär och allas grejer som låg på stranden. Pensionären skrattade bara efteråt så hon mår bra, vi sprang mot någons väska och kläder och räddade det så gott vi kunde. Jag lyckades senare hitta tjejen vars väska det var och tydligen låg alla hennes viktiga saker i den. Fick en puss på kinden som tack för min heroiska insats (är en hjälte nu).

Dagen gled på och efter en middag bestående av fish n' chips så gick jag, Emma och vår roomie Amy till stranden för att titta på stjärnorna. Det var superfint och vi fick riktigt fina bilder på det också!

Dagen efter åkte jag och Emma på delfintur för att se delfiner och möjligtvis simma med dem. Tyvärr så såg vi bara delfiner som hade barn med sig och då kan man inte simma med dem. Vi såg även pingviner! Mysigaste dagen. Mysig båttur också.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0