Franz Josef och Wanaka

Franz Josef ^

Franz Josef blev nästa stopp och efter en ganska kort busstur (ca 1,5h) så stannade vi ute i buschen för att kolla på en sjö (vi stannar vid skumma ställen ibland men väldigt fint alltihop). Vad vi inte visste när vi stannade var att vi tydligen hade fått punka! Andra gången som bussen gick sönder nu. Vi hade ca 10 minuter kvar till Franz Josef men vi blev stående i ca 1h innan vi blev upphämtade av en annan buss. 
 
Franz Josef är känt för sin/a (vet inte om det är en eller flera?) glaciär/er dit man kan ta en helikoptertur och sedan vandra i några timmar. Tyvärr hade vi så dåligt väder så vår tripp upp dit blev inställd. De flesta tog en vandring så högt man kunde komma istället men i princip alla i vårt rum var sjuka så vi hade denna dag att kurera oss på istället. På kvällen åt vi en liten familjemiddag med gänget (vi som bodde i samma rum igen) och vi lagade fajitas. Första gången jag åt det (vad jag vet) och det var väldigt gott! Väldigt mysigt också att sitta 6 pers med mat på bordet och allt fint uppdukat.
 
Nästa stopp efter Franz Josef var Wanaka vilket är en såå mysig liten stad. På vägen stannade vi vid jättefina blåa sjöar. Wanaka har stora berg där man kan vandra och i allmänhet bara en mysig liten ort. Vi stannade bara en natt och kom fram på eftermiddagen så vi vilade mest här. Bra ställe att chilla på bara. Vi tog en liten promenad upp för ett berg men vi orkade inte så långt så vi gick tillbaka till hostellet. Några gick på bio men det fanns inget som vi ville se så vi spelade lite kort istället och sen gick och la oss.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0