River Valley och Wellington

 
Från Taupō gled vi vidare till en by (det är inte ens en by?) som heter River Valley. River Valley är känt för sin White Water Rafting som går att göra i floden bredvid hostellet. Tyvärr blev även det inställt eftersom det hade regnat/regnade så mycket då vattennivån i floden var för hög. Det var inte så mycket mer med det, så jag, Emma, Lisa och Maja (swedish family <333) gick på en liten vandringstur. 
 
Själva hostellet ligger långt ner, så den enda vägen att vandra på gick uppåt, och det var verkligen uppåt. Det var en tuff vandring upp för backen (egentligen inte så tuff men det trodde man innan vandringen började). Väl uppe för backen så stötte vi på två söta hästar, så ungdomar som vi är skulle vi såklart ta selfies med hästen.  Det gick ganska bra tills hästen bestämde sig för att Emma smakade väldigt gott så hen ville ta en liten tugga. Det blev ju roliga bilder iallafall hahaha. 
 
Eftersom vi var ute i ingenstans fanns det i princip ingenting att göra. Vi spenderade kvällen med att spela kort och Uno, för att sedan krypa ner i sängen. Eftersom vi la oss hyfsat tidigt så bestämde vi oss för att ha en liten filmkväll i rummet, så vi satte på Grease och alla somnade fint till filmen. Själv låg jag i sängen och sjöng till låtarna medan alla somna (de somna säkert till min skönsång).
 
Dagen efter satte vi klockan extra tidigt då det var Majas födelsedag. Vi hade köpt en stor cookie dagen innan och fick små ljus från hostellet, så vi gick upp och tände dem på spisen (vi hade ju ingen tändare så använde oss av det som fanns). Vi gled sedan in i rummet och sjöng Happy Birthday för Maja och förberedde oss för en lång dag.
 
Bussen gled sedan vidare mot huvudstaden, Wellington. På vägen mot Wellington stannade vi till i en liten ort som heter Taihape (tror jag). I Taihape fick vi spendera ca 2 timmar för vår buss gick sönder. Vi inväntade då en ny buss, och alla satt på McDonalds för att utnyttja gratis wi-fi. Taihape är för övrigt känt för sina gummistövelkastartävlingar. Fränt va? Rekordet låg någonstans på 60 meter tror jag. Fanns till och med en stor stövel som staty. Det ser man inte överallt.
 
Efter en seg resa var vi äntligen framme i Wellington vid ca 6-7 på kvällen, för att lämna Wellington igen 7 dagen efter. Inte stoppade detta oss, utan vi stack direkt ut på födelsedagsmiddag! Swedish family åt riktigt god middag som ett firande för Maja. Sedan mötte vi upp resten av gänget från bussen och stack ut tillsammans. 
 
Dagen därpå var man riktigt seg men en kaffe på McDonalds vid 7 på morgonen och vi gled vidare mot färjan som skulle ta oss till sydön! Stay tuned.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0